У Пентагоні визначили, яку ракету випробувала КНДР

Неділя, 12 лютого 2017, 07:45

КНДР провела запуск ракети середньої дальності.

Про це повідомило Стратегічне командування збройних сил США, передає AP.

Згідно з даними відомства, ракета не становила загрози Північній Америці. Запуск був проведений поблизу північно-західного міста Кусон.

Раніше південнокорейські військові повідомили, що о 7:55 за місцевим часом в північній провінції Пхенан був здійснений пуск балістичної ракети. Цей запуск став першим після того, як Дональд Трамп став президентом США.

Після повідомлення про випробування, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав запуск ракети Північною Кореєю "абсолютно неприйнятним", а президент США Дональд Трамп запевнив Японію у "стовідсотковій" підтримці.

Раніше в новорічному зверненні лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна перебуває на "завершальній стадії" розробки міжконтинентальної балістичної ракети.

8 січня КНДР заявила, що готова до випробування міжконтинентальної балістичної ракети у будь-який час і в будь-якому місці.

9 січня тодішній міністр оборони США Ештон Картер заявив, що Сполучені Штати готові збити ракету Північної Кореї у разі її запуску або випробування.

В лютому нинішній Міністр оборони Джеймс Меттіс попередив про те, що будь-яке використання ядерної зброї Північною Кореєю проти Сполучених Штатів або їх союзників призведе до ефективної та нищівної відповіді.

Минулого року КНДР здійснила вісім спроб тестового запуску балістичних ракет середньої дальності, лише один запуск був успішним.

Нагадаємо, восени 2016 року Рада безпеки ООН запровадила нові санкції проти Північної Кореї.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування