Лавров звинуватив ОБСЄ в необ'єктивності

Неділя, 12 лютого 2017, 11:14

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ подавала звіти, в яких "вигороджувала" одну зі сторін конфлікту на Донбасі.

"Вони (українська сторона) продовжують валити "на блакитному оці" все на нас, на Донбас, навіть всупереч доповідям СММ (Спеціальної моніторингової місії) ОБСЄ, яка завжди намагалася бути нейтральною", - сказав Лавров в ефірі програми "Підсумки тижня" на НТВ , передає РИА Новости.

"Якщо СММ ОБСЄ фіксує обстріли і зазначає в своїх доповідях напрямки, звідки ці обстріли відбуваються, але не говорить прямо, що обстріл почався з боку ВСУ, то навіть така "нейтральність" однозначно свідчить про те, що місія розуміє, що більше неможливо "вигороджувати" армію України і ці батальйони", - зазначив глава російського зовнішньополітичного відомства.

Він також висловив думку, що критична ситуація на Донбасі спровокована, в тому числі, українськими добровольчими батальйонами, які не підкоряються Збройним силам України.

"Але всі розуміють і всі знають, що нинішній критичний стан однозначно спровокований тими, хто перебуває по західний бік від лінії зіткнення. Я спеціально говорю про "західний бік", а не про ВСУ, бо там є ще й добровольчі батальйони "Азов" , "Донбас", які ні в гріш не ставлять командування ЗСУ і вважають, що вони будуть робити те, що їм заманеться, а заманутися їм може дуже багато чого", - зазначив глава МЗС РФ.

Як повідомлялося, 6 лютого заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що обидві ворогуючі сторони на Донбасі використовують населені пункти для встановлення озброєних позицій.

10 лютого СММ ОБСЄ повідомила, що бойовики терористичного угрупування "ДНР" більше години утримували патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ неподалік Горлівки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування