Україна хоче загладити провину перед Трампом і виклянчити гроші - Лавров

Неділя, 12 лютого 2017, 12:12

Українська влада прагне загладити свою провину перед новим президентом США Дональдом Трампом, якого відкрито не підтримувала в ході передвиборної компанії, а також виклянчити гроші, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Вони (українська адміністрація) знову хочуть виклянчити гроші, посилаючись на те, як їх ображають, з тим же посиланням хочуть привернути до себе увагу, щоб про них не забували", - сказав він в інтерв'ю для телеканалу НТВ, повідомляє "Інтерфакс".

"Хочуть загладити провину перед нинішньою адміністрацією США, з огляду на те, як вони публічно і відкрито працювали проти президента США Трампа в ході передвиборної кампанії", - зазначив він.

Глава російського зовнішньополітичного відомства також висловив надію, що в США і ЄС "поки не дуже впевнені паростки розуміння того, що насправді відбувається на Сході України, будуть зміцнюватися".

Лавров також заявив, що не уникає спілкування зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним, але і не збирається звертатися до його совісті, бо це марна трата часу, передає РИА Новости.

"Я не йду від спілкування з Павлом Клімкіним, але такі заклики до совісті, по-моєму, просто безглузді, тому що українці на публічному фронті вже так себе заангажували, що навряд чи зможуть "відрулити" назад без украй сильного натиску з боку західних спонсорів" , - сказав Лавров, відповідаючи на запитання ведучої, чи може він просто зателефонувати своєму українському колезі і закликати припинити вогонь на Донбасі.

Як зазначив глава російського зовнішньополітичного відомства, він спілкувався з Клімкіним під час зустрічей в "нормандському форматі".

"Крім чотиристороннього формату завжди є можливість поговорити з кимось із учасників цих зустрічей удвох. Ми з ним обговорювали це питання. Ми обидва виходимо з того, що нам потрібно подолати всі ці проблеми. Дзвонити і закликати до совісті - це витрачати час", - пояснив міністр.

За його оцінкою, "те, що українці, включаючи Клімкіна, щодня публічно викладають, говорить про те, що вони хочуть загнати себе в русофобський кут, звідки неможливо буде вибратися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:05
Активність авіації РФ: у Харкові пролунали вибухи
14:00
Атака на харківську телевежу не вплине на доступ до ЗМІ у місті - Терехов
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:55
"Метінвест" з травня підвищить зарплати працівникам підприємств: на скільки зросте оклад
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:41
Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги може бути проблемою – посол
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
Усі новини...