Чубаров розповів про інцидент між ЗСУ і кримськотатарським батальйоном

Понеділок, 13 лютого 2017, 08:02
Чубаров розповів про інцидент між ЗСУ і кримськотатарським батальйоном

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє, що в ніч з 12 на 13 лютого 2017 року на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями ЗС України та членами громадської організації "Аскер".

Про це Чубаров написав на своїй сторінці Facebook.

"Початком інциденту стало невмотивоване і силове заняття військовослужбовцями облаштованої громадською організацією "Аскер" території, на якій базуються бійці кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана, який формується", - повідомив він.

"В ході інциденту військовослужбовцями ЗС України були пошкоджені окремі споруди і майно громадської організації "Аскер", робилися спроби застосування фізичної сили до членів організації "Аскер", - додав Чубаров.

За його словами, на даний час на місці інциденту працюють представники Національної поліції і СБУ.

Там же знаходяться представник Меджлісу кримськотарского народу в Херсонській області Абмеджіт Сулейманов і координатор акції "Громадянська блокада "Криму" Ленур Іслямов.

У свою чергу Іслямов повідомив "Українській правді", що військові проводили навчання в безпосередній близькості від місця перебування організації "Аскер", яка не була попереджена про наміри армії.

"Ніхто до відома "Аскер" не поставив. Вони побачили, що біля них, в безпосередній близькості, люди в балаклавах щось роблять. Виник словесний конфлікт, який в підсумку закінчився псуванням майна "Аскера", - повідомив Іслямов.

Раніше в оперативному командуванні "Південь" повідомили, що на підрозділи, що виконують бойові завдання в Херсонській області на кордоні з Кримом, намагалися здійснити атаку представники незаконного збройного формування.

"Підрозділ, що входить до складу військової частини оперативного командування "Південь" і виконує бойові завдання в Херсонській області, на кордоні з Кримом, облаштовували за наказом командира бойові позиції. Під час здійснення необхідного переліку робіт, на позиції прибули максимально озброєні представники незаконного збройного формування", - говорилося в повідомленні військових.

За інформацією УП, батальйону ім. Номана Челебіджихана мають присвоїти номер військової частини, але поки цього не сталося.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування