Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони "затягає паски": ні авто й телефонам за держкошт

Понеділок, 13 лютого 2017, 12:53

Міністр оборони Степан Полторак заборонив своєму відомству купувати легкові автомобілі й мобільні телефони за бюджетні кошти.

Про це йдеться у наказі Міноборони №88 від 9 лютого про бюджетну політику відомства.

Оплачувати мобільний зв'язок він доручив за рахунок коштів спеціального фонду держбюджету.

Полторак наказав мінімізувати видатки з держбюджету на відрядження, виїзні збори й наради, а також не витрачати державні кошти на святкування дат (крім великих державних свят), виставки, конгреси тощо.

Міністр доручив активізувати роботу для отримання військовими частинами Збройних сил України власних надходжень до спецфонду і забезпечити їх ефективне використання.

Крім того, Полторак наказав оплачувати лише фактично поставлені товари, виконані роботи й надані послуги, передплату використовувати у крайніх випадках і за відповідного дозволу, а в разі невиконання постачальниками  (виконавцями) зобов’язань – висувати їм претензії.

У наказі також доручається провести інвентаризацію активів і зобов'язань.

Серед іншого, Полторак доручив контролювати ефективність використання коштів за програмами й підпрограмами міністерства.

Фонд нагородження військових коштовними подарунками не повинен перевищувати для міністра оборони – 800 тисяч гривень, для начальника Генштабу – 400 тисяч гривень.

Матеріальна допомога військовослужбовцям не повинна перевищувати їхнього місячного грошового забезпечення (без урахування винагород і морського грошового забезпечення).

Компенсація за винаймання житла військовослужбовцями з 1 січня така: 3000 гривень на місяць для Києва, 2250 гривень на місяць для інших обласних центрів, 1500 на місяць в інших населених пунктах.

При цьому розмір орендної плати (без компослуг) для сім'ї військового, наприклад, із 3 осіб, у Києві не повинен перевищувати 3550 гривень на місяць

Загалом у держбюджеті України на 2017 рік для Міноборони передбачено 64 466 789 000 гривень включно зі спецфондом.

"Українська правда", "Українські новини"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування