Надзвичайний стан в енергетиці уряд не розглядав - міністри

Вівторок, 14 лютого 2017, 12:21

Надзвичайний стан в енергетиці не розглядали на засіданні уряду під час розгляду питань з обмеженим доступом.

Про це журналістам повідомив віце-прем'єр Павло Розенко.

"Ні, цього не розглядали. Розглядали просто питання з обмеженим доступом", - сказав він.

Про це говорить і Геннадій Зубко: "Ні, питання сьогодні не розглядалося".

"Сьогодні розглядали питання, яке стосується звіту уряду. І взагалі планів на наступний рік", - зауважив Зубко.

Як відомо, "Укренерго" та Міністерство палива та енергетики запропонували уряду ввести надзвичайний стан на ринку електроенергії через блокування поставок антрациту із неконтрольованих територій Донбасу.

12 лютого Гройсман заявив, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Одним з організаторів блокади є Анатолій Винорогодський, участь у "блокаді" також беруть народні депутати, зокрема, Семен Семенченко, Володимир Парасюк та Тарас Пастух. 

25 січня на знак протесту проти торгівлі з окупантами учасники акції заблокували залізницю на Луганщині між станціями Світланове та Шипілове, через що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу.

28 січня у "штабі блокади" заявили, що мають намір розширити акцію, а 10 лютого заявили про перекриття залізниці "Ясинувата-Костянтинівка".

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News