Ображений за "пику" Арбузов програв суд Пишному

Вівторок, 14 лютого 2017, 17:00

Апеляційний суд Києва відмовив колишньому віце-прем'єр-міністру і колишньому главі Національного банку Сергію Арбузову в захист честі, гідності і ділової репутації проти голови правління державного Ощадного банку Андрія Пишного.

Про це свідчать матеріали суду, передають "Українські новини".

У травні 2016 року Пишний на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав пост щодо Арбузова, де назвав обличчя колишнього глави НБУ "пикою" (в оригіналі "рожа" – ред.).

"Втікач Арбузов – ображений. І судячи з позовом, образила його моя фраза:"згадайте пики Арбузова/Клименка і ще раз наплюйте". Фраза, сказана не йому, та й не про нього, але у відповідь на інформацію про банкрутство Ощадбанку, яку посилено розганяють з бот-розплідників. "Тому якщо побачите цю маячню в стрічці – плюньте і забудьте! Згадайте пики Арбузова/Клименка і ще раз наплюйте" – ось буквально те, що було сказано мною тоді, в травні 2016 року", – пояснив Пишний.

У відповідь на це Арбузов зажадав відшкодувати йому моральну шкоду (1 гривня) через написаний Пишним пост.

У суді представники Арбузова повідомили, що слово "рожа" в тлумачному словнику російської мови Ожегова визначено як: "негарне, потворне обличчя".

У тлумачному словнику Даля слово "рожа" визначено як: "лайлива харя; потворний, з негарним обличчям".

Крім того, Арбузов вважає, що глава правління Ощадбанку є відомою людиною, за діяльністю і висловлюваннями якого стежить велика кількість людей, які безпосередньо приймали образливі висловлювання на його адресу.

Цей пост у мережі Facebook відзначили 379 осіб, опублікували 88 осіб і 28 залишили під публікацією свої коментарі.

У листопаді 2016 року Оболонський суд Києва відмовив Арбузову в задоволенні позову.

Суд прийшов до висновку, що публікація не зачіпає честь і гідність і є оціночним судженням.

25 січня також була відхилена апеляція Арбузова.

Як відомо,  Генеральна прокуратура веде спеціальне досудове розслідування стосовно екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова за підозрою у розтраті чужого майна.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування