ЗМІ: Помічники Трампа контактували з розвідкою РФ до виборів

Середа, 15 лютого 2017, 05:14

Записи телефонних розмов показують, що члени президентської кампанії Дональда Трампа контактували з високопоставленими російськими чиновниками з розвідки за рік до виборів в США в листопаді 2016 року.

Про це пише The New York Times.

Відзначається, що правоохоронні органи і спецслужби США дізналися про ці зв'язки приблизно одночасно з тим, коли вони доводили спроби Росії втрутитися в президентські вибори, зламавши штаб Демократичної партії.

За словами джерел, з розвідкою РФ контактували також і інші особи з оточення Трампа. З російського боку в таких контактах брали участь і члени уряду, а не тільки розвідка.

Джерела повідомили, що один з тих, хто фігурує в цих телефонних розмовах - член передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт.

Манафорт цю інформацію назвав "абсурдом" і заявив, що ніколи не говорив з представниками російської розвідки і ніколи не мав нічого спільного з російським урядом або адміністрацією Путіна.

Інших імен, а також будь-якої інформації про дзвінки джерела не повідомили.

Як відомо, 13 лютого радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку. Причиною стало те, що він мав постійний контакт з послом Росії в США Сергієм Кисляком. Мін'юст США заявив, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації про свої контакти з Кисляком, а також про його потенційну уразливість для шантажу з боку Росії.

Раніше повідомлялося, що Пол Манафорт організував таємну операцію по лобіюванню в Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.

Як раніше повідомляло АР, в 2012 році Манафорт допоміг Партії регіонів перевести американських лобістів як мінімум $ 2,2 мільйона.

Як відомо, НАБУ підтверджує перебування імені Манафорта серед списків "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 млн доларів. Наразі за цією справою ведеться розслідування.

"Українська правда" писала про співпрацю Манафорта з ПР ще у 2007 році.

Сам Манафорт заперечує отримання цих виплат.

"Українська правда" раніше неодноразово писала про лобістські зусилля команди Януковича, зокрема – про "Європейський центр сучасної України" та діяльність Манафорта. Про це можна почитати, зокрема, туттут і тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...