Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онищенко не надає слідству інформацію про "плівки" – Холодницький

Середа, 15 лютого 2017, 11:51

Народний депутат Олександр Онищенко не надав слідству фактичної інформації щодо, як він заявляє, корупції президента України.

Про це на засіданні комітету з питань протидії і запобігання корупції заявили директор НАБУ Артем Ситник та керівник САП Назар Холодницький.

"Онищенко дуже багато заявляє публічно, але, щоб це все стало джерелами доказів - треба все покласти на протокол. Інформації хто, де і як він передавав гроші - Онищенко не надав", - сказав Холодницький.

На запитання, чому вони не поїдуть допитати Онищенка в Лондон, Ситник сказав: "Теоретично я можу поїхати в Лондон. Але питання в тому, що в нього була можливість надати нам інформацію".

Крім того директор НАБУ зазначив, що детективи вивчатимуть записи з голосами Онищенка та екс-нардепа Миколи Мартиненка. "Він опублікував ці записи після реалізації цієї справи. Його мета одна - щоб всі забули про основну справу", - зауважив Ситник.

У свою чергу Онищенко у коментарі УП заявив: "А хтось контактував зі мною? Були мої американські адвокати в НАБУ минулого тижня. Жодних пропозицій від них не надходило. Для них краще все зам'яти все, що стосується корупції Порошенка".

Як відомо, нардеп Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

У липні 2016-го Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Онищенка оголосили у національний розшук. Він заявив, що не визнає своєї провини та збирається судитися в Лондоні.

Онищенко заявив, що у нього є компромат на Порошенка, і він нібито передав його США. У ЗМІ Онищенко опублікував записи, як він стверджує, з нардепом Олесем Довгим і Миколою Мартиненком.

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування