Організатори Євробачення: Росія запевнила, що не влаштує провокацій

Четвер, 16 лютого 2017, 12:03

Організатори Євробачення-2017 питали у російської сторони, чи гарантує вона безпеку на пісенному конкурсі в українській столиці.

Про це розповів в інтерв'ю "Новому времени" виконавчий продюсер конкурсу Йон Ола Санд.

"Так, ми говорили, і у мене немає причин думати, що вони використовують конкурс для небажаних акцій і провокацій. Російські музиканти і ТБ-професіонали стривожені ситуацією не менше нашого. Вони знають: якщо щось піде не так, це в першу чергу вдарить по іміджу РФ", - сказав Санд.

За його словами, українська сторона зі свого боку теж обіцяє повну безпеку російській делегації в Києві. Зокрема європейських організаторів запевнив в безпеці особисто прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він підкреслив, що кожна делегація зможе абсолютно комфортно перебувати в Україні.

"Українська влада розуміє, що неприємні історії з російською делегацією в Києві будуть коштувати Україні величезних іміджевих втрат", - каже продюсер.

На його думку, кращий вихід – "покластися на службу безпеки приймаючої країни", що він і робить.

Стосовно стану безпеки в українській столиці в цілому Санд заявив наступне: "Київ - мирне місто, не більш небезпечне, ніж будь-яке інше велике місто в Європі. Ми щільно співпрацюємо з місцевою владою, знаємо кримінальну статистику у місті, і вона не викликає питань. Київ добре організований, тут відмінне транспортне сполучення, багато прекрасних ресторанів і смачна кухня. Я завжди відчуваю себе в Києві безпечно".

Як повідомлялося, Гройсман запевнив, що міжнародний конкурс "Євробачення" Україна проведе на найвищому рівні й делегаціям тут "абсолютно нічого не загрожує".

62-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2017 проходитиме навесні у столичному міжнародному виставковому центрі біля метро "Лівобережна". У конкурсі братимуть участь 43 країни. Півфінали Євробачення-2017 у Києві відбудуться 9 та 11 травня, фінал – 13 травня.

Україна прийме конкурс уже вдруге.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування