Дружину Вороненкова виключили з "Єдиної Росії"

Четвер, 16 лютого 2017, 14:43

Колишню депутата Держдуми Росії Марію Максакову, яка виїхала разом з чоловіком Денисом Вороненковим в Україну, виключили з партії "Єдина Росія".

Про це заявив журналістам у четвер секретар московського відділення партії Андрій Метельський, передає російський "Інтерфакс".

"Одностайно Максакова Марія Петрівна виключена з партії через порушення нею законодавства про партії. Вона сама визнала, що має подвійне громадянство", – сказав Метельський.

Відзначається, що раніше в інтерв'ю інтернет-виданню "Медуза" Максакова заявила, що також є громадянкою Німеччини.

За словами колишнього депутата, в "Єдиній Росії" знали про її подвійне громадянство і хотіли, щоб вона від нього відмовилася. Однак, підкреслила Максакова, зробити це було неможливо.

Максакова зі своїм чоловіком, теж колишнім депутатом Держдуми, але від КПРФ – Денисом Вороненковим, перебралися в Україну.

У Росії на Вороненкова заведено кримінальну справу про шахрайство. Російське слідство вважає, що в 2011 році він брав участь у розкраданні будівлі в Москві.

Про оголошення Вороненкова в розшук стало відомо незабаром після того, як той отримав українське громадянство і дав прокуратурі України свідчення у справі колишнього президента Віктора Януковича, який втік до Росії.

У федеральному законі про статус члена Ради Федерації РФ і депутата Держдуми РФ говориться, що депутатом або сенатором не може бути громадянин, "що має громадянство іноземної держави або посвідку на проживання або інший документ, що підтверджує право на постійне проживання громадянина Російської Федерації на території іноземної держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування