Петренко погрожує НАЗК переформатуванням за "імітації"

П'ятниця, 17 лютого 2017, 12:48
Петренко погрожує НАЗК переформатуванням за імітації

Якщо Національне агентство з протидії корупції не даватиме ради своїм обов'язкам, Міністерство юстиції запропонує структурно переформатувати його.

Про це заявив журналістам міністр юстиції Павло Петренко, передає LIGA.net.

"Я вважаю, що при створенні цього органа була допущена інституційна помилка й потрібно це визнати – у частині того, що був створений колегіальний орган. Колегіальний орган – це, на жаль, колегіальна безвідповідальність", – заявив він.  

"Ми зараз моніторимо роботу цього органа, і якщо він не виправить ситуацію, коли міністерство юстиції за них робить їхню роботу, ми будемо ставити органам Кабміну питання про структурне переформатування, створення моделі, де буде одноособове керівництво й одноосібна відповідальність", – сказав міністр юстиції.

Петренко вважає неприпустимою ситуацію, коли члени НАЗК, які отримують величезні зарплати, самоусуваються від проблем – і за них проблеми вирішують інші органи.

"Не для того ми їх створювали, щоб вони займалися імітацією", – додав Петренко.

Як відомо, 1 лютого 2017 року прем’єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував роботу керівника НАЗК Наталії Корчак та заявив про спроби завалити систему електронного декларування.

8 лютого Петренко звинувачував НАЗК у саботажі й заявив: якщо агенція не проведе спецперевірку електронних декларацій, необхідно порушувати питання про ліквідацію органа.

А 10 лютого Національне агентство з запобіганню корупції затвердило порядок перевірки електронних декларацій чиновників, розроблений Міністерством юстиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...