Віце-спікер Держдуми переконує, що РФ виступає за цілісність України

Субота, 18 лютого 2017, 17:47

Віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой закликає не трактувати указ президента країни про визнання документів, виданих в ОРДЛО, як визнання незалежності Донбасу.

"Передвіщаючи крики в деяких ЗМІ на тему "все пропало, Москва визнала незалежність республік", хочу звернути увагу на те, що Росія завжди виступала за територіальну цілісність України і за виконання Мінських угод, які спрямовані на політичне врегулювання конфлікту", - заявив Толстой у суботу, передає "Інтерфакс".

Але, за його словами, проблема в тому, що на сьогоднішній день народжені на території ОРДЛО діти і підлітки, які досягли віку 16 років, стають особами без громадянства, без документів - "їх просто ніби немає".

"Люди, у яких закінчився термін дії українського паспорта, також виявляються поза законом", - додав він.

При цьому депутат вважає, що на тлі фактичної блокади Києвом цих територій єдиним зв'язком "республік" із зовнішнім світом залишається Росія, куди їхні жителі можуть виїжджати за ліками, продуктами і предметами першої необхідності.

Так що визнання Росією документів так званих "ДНР" та "ЛНР" - це своєрідний засіб підтримки людей, які опинилися в такій важкій ситуації, додав він.

"Що ж стосується самого указу, підписаного, до речі, за півгодини до засідання глав МЗС "нормандської четвірки", то це найкраще підтвердження того, що Росія не "зливає" і не збирається "зливати" Донбас", - підкреслив віце-спікер Держдуми.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін у суботу підписав указ "Про визнання в Російській Федерації документів та реєстраційних знаків транспортних засобів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України".

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News