Україна очікує, що "Червоний хрест" потрапить на окупований Донбас для пошуку зниклих безвісти

Субота, 18 лютого 2017, 20:54
Україна очікує, що Червоний хрест потрапить на окупований Донбас для пошуку зниклих безвісти

Україна веде переговори з представниками "Червоного хреста" та очікує, що наступного місяця представники гуманітарної місії зможуть потрапити на окуповані території Донбасу для пошуків зниклих безвісти.

Про це 18 лютого на полях Мюнхенської безпекової конференції повідомив глава МЗС Павло Клімкін. 

"(Під час зустрічі "нормандської четвірки") я  намагався отримати засвідчення від представника РФ, що вони будуть тиснути на контрольованих ними бойовиків в плані доступу міжнародних гуманітарних організацій, Червоного хреста... Ми зараз ведемо переговори з Червоним хрестом, щоб, можливо, наступного місяця ми зробили у цьому прорив... Це, на жаль, не те, чого ми хочемо у плані звільнення, але дуже важливий перший крок, і МКЧХ може розпочати пошук зниклих безвісти", - зазначив Клімкін. 

Він додав, що на зустрічі "четвірки" гуманітарний та безпековий напрямки були головними у обговоренні. 

"Нам потрібно далі працювати за логікою "дорожньої карти". Все, про що нам вдалося домовитися - що наші представники на рівні політичних директорів зберуться найближчим часом і продовжать інтенсивну дискусію. Сьогодні в рамках зустрічі ми детально це питання не встигли обговорити через фокус на  питаннях безпеки і звільнення заручників", - заявив глава МЗС.

Також він зазначив, що на рівні міністрів наступна зустріч може відбутися через кілька тижнів, "наскільки ми до цього будемо готові".

"Поки що часові рамки цієї зустрічі не визначені", - додав Клімкін. 

Він також заявив, що вважає корисним залучити до роботи "нормандського формату" військових.

"Я запропонував, щоб у рамках формату зустрілися військові представники, щоб подивилися, що відбувається, в деталях. Реально, як експерти", - цитує міністра "Укрінформ".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News