В РФ пояснили, чому передали Нідерландам знімки по МН17, які не "читаються"

Субота, 18 лютого 2017, 21:05

У Росавіації заявили, що переведення даних з російського радіолокатора про повітряну обстановку на момент аварії малайзійського "Боїнга" на Донбасі у необхідний формат призведе до "значної втрати даних".

Про це пише Інтерфакс з посиланням на повідомлення Росавіації.

"Дані РЛС були передані голландській  стороні у максимально докладному вигляді - необробленими, що автоматично свідчить про їх автентичність та ексклюзивність. Формат ASTERIX, про який заявляють Нідерланди, передбачає передачу даних вже в обробленому вигляді, що, по суті, робить їх вторинною інформацією, яка не дозволяє побачити навіть 25% того, що демонструє первинна інформація всередині локатора", - заявили в російському відомстві.

У Росавіації також заявили, що дані первинної радіолокації традиційно мають власний формат шифрування.

Також наголошується, що Росія "готова надати міжнародній комісії з розслідування катастрофи "Боїнга" своїх фахівців з дешифрування даних радіолокатора".

Як відомо, раніше представник прокуратури Нідерландів в Амстердамі заявив, що Росія передала нідерландським слідчим у справі про катастрофу рейсу MH17 дані контролю радіолокації у форматі, який не відповідає встановленим міжнародними стандартами, в зв'язку з чим використовувати їх для отримання більш ясної картини події поки не вдалося.

"Боїнг-777" компанії "Малайзійські авіалінії" рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур розбився 17 липня 2014 року неподалік від Донецька. Всі 298 людей, які перебували на борту, загинули.

Згідно з проміжним звітом міжнародної слідчої групи причиною катастрофи літака було названо попадання в нього ракети серії 9М38 з установки "Бук", доставленої на територію України з РФ.

Нідерландські експерти, які проводили розслідування, у своїй доповіді вказали на вкрай малу ймовірність того, що первинні радари, задіяні на момент авіакатастрофи, могли засікти ракету, однак сім'ї загиблих заявили, що фахівці не виключили такої можливості повністю. Росія надала слідчим запитані ними дані в жовтні 2016 року. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування