Через стрілянину в Харкові відкрито 3 провадження, затримано 5 осіб

Субота, 18 лютого 2017, 21:05

Слідче управління ГУНП в Харківській області відкрило три кримінальні провадження через стрілянину в Харкові.

Як повідомляє прес-служба обласної поліції, в ході досудового розслідування затримано п’ятеро осіб.

Заступник начальника слідчого управління Андрій Шарнін повідомив, що відомості по факту нанесення чисельних поранень харків’янину 1972 року народження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Щодо подій на вулиці Клочківській та проспекту Перемоги, 77 відкриті два кримінальні провадження за ч. 4, ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"З числа раніше встановлених учасників між двома озброєними групами людей в даний момент в порядку статті 208 затримані 5 осіб, які здійснювали активні хуліганські дії", - заявив Шарнін.

Четверо з них - мешканці Харкова, один – з міста Дніпро.

"В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що причина конфлікту суто побутова і не має відношення до якихось політичних течій", - повідомив заступник начальника слідчого управління.

Під час слідчих дій вилучено 4 помпові рушниці, одна одиниця автоматичної зброї, два травматичних пістолети, які направлені на експертизу.

У той же час, народний депутат Євген Мураєв, у відповідь на слова міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про його можливу причетність до конфлікту заявив, що ніколи не наймав ні учасників бойових дій, ні "активістів" для якихось силових акцій.

"Як харківський депутат, я співпрацював з однією з ветеранських організацій нашої області. Але це не означає, що там "мої люди" і що я якось можу впливати на їхні вчинки. Якщо члени даної організації порушили закон - вони повинні відповідати, як будь-який громадянин України", - написав Мураєв на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, у Харкові в ніч на суботу відбулась перестрілка, в результаті якої одна людина дістала поранення. Причиною стрілянини називали конфлікт з приводу блокади.

За словами керівника харківського відділення корпусу "Азов" Олега Ширяєва, одним із учасників конфлікту був колишній боєць батальйону "Донбас" з позивним "Іспанець". Його вважають людиною нардепа екс-регіонала Євгена Мураєва.

У батальйоні "Донбас" спростовують участь своїх бійців або ветеранів у стрілянині, що сталася в Харкові.

У суботу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що люди в камуфляжі з громадської організації, які влаштували стрілянину, за попередніми даними, пов'язані з Мураєвим. "Я не хочу, щоб мураєви або ще хтось наймали таких людей, це ненормально", - сказав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...