ЗМІ: НАТО відклало переговори з Україною стосовно використання ПРО

Четвер, 2 лютого 2017, 01:49

НАТО відклало плани по зустрічі з українською владою для переговорів з використання системи протиракетної оборони (ПРО) в Європі.

Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal, пише Укрінформ.

"Існує деяка політична делікатність у залученні (до переговорів — ред.) України, оскільки очевидно, що це може викликати надмірну реакцію з боку Росії", - вважають у НАТО.

Як зазначається, деякі дипломати заявили, що обережний підхід до обговорення ПРО з Україною має сенс, якщо альянс хоче уникнути подальшого підриву відносин із Росією. Але інші союзники побоюються, що альянс ризикує, проявляючи нерішучість у допомозі такому партнеру як Україна.

Джерело в НАТО говорить, що це рішення не перекриває майбутніх дискусій з Україною, однак альянс "обережно рухається" у цьому питанні. Як наголошується, дане питання вимагає серйозного підходу. 

Представники НАТО хотіли обговорити з українським урядом можливий розвиток подій, що можуть статися при використанні системи ПРО в Європі. Серед них, зокрема, можливість падіння на українській території ракети-перехоплювача і її уламків.

Як повідомлялось, за словами Генсека НАТО Єнса Столтенберга, адміністрація Дональда Трампа має намір вести діалог з РФ із позиції сили.

1 лютого в акваторію Чорного моря увійшли військові кораблі НАТО, оснащені системою ПРО.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News