Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Бухаресті акції протесту переросли в зіткнення з поліцією

Четвер, 2 лютого 2017, 02:28

У Бухаресті на акції проти ослаблення антикорупційної боротьби відбулась провокація, поліція застосувала газ.

Про це пише DW.com.

Десятки агресивно налаштованих фанатів, які перебували в натовпі мирно налаштованих демонстрантів, почали кидати в поліцейських піротехнічні засоби. У відповідь представники органів правопорядку почали розпилювати сльозогінний газ, після чого велика кількість демонстрантів покинула місце зіткнень. До пізнього вечора 1 лютого зіткнення тривали.

Ще до початку заворушень поліція попередила про можливі порушення порядку. Опозиційні ЗМІ писали, що виступ хуліганів - це цілеспрямована провокація прихильників уряду, які планували припинити подальші заходи та дискредитувати акції протесту в цілому.

Уже протягом кількох днів десятки тисяч жителів Румунії по всій країні виступають проти послаблення антикорупційної боротьби, про яке оголосив уряд. В одному Бухаресті за оцінками спостерігачів в протестах беруть участь близько ста тисяч осіб, а по всій країні число учасників оцінюється в 200 тисяч. Нинішня хвиля антиурядових протестів - наймасштабніша після падіння комуністичної влади в 1989 році.

Як повідомлялося, уряд Румунії 31 січня затвердив декрет про амністію і декриміналізацію посадових злочинів.

Влада обґрунтовує необхідність постанови тим, що вона "приведе законодавство у відповідність до рішень Конституційного суду".

Постанова, зокрема, декриміналізує корупційні діяння і випадки перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).

Єврокомісія 1 лютого виступила з жорстким попередженням до уряду Румунії через прийняту постанову і наголосила на необхідності незворотного прогресу у боротьбі з корупцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...