Ситник розповів, коли збирається судити Онищенка

Четвер, 2 лютого 2017, 12:07

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник планує розпочати заочне засудження нардепа Олександра Онищенка вже в лютому.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Голос України".

"В лютому ми (НАБУ і САП) можемо ініціювати процедуру заочного засудження Олександра Онищенка. Наскільки мені відомо, наприкінці січня, можливо, Інтерпол все-таки ухвалить рішення про оголошення Онищенка в міжнародний розшук. Тому або ми все ж таки його затримаємо, доставимо в Україну та судитимемо за загальною процедурою, або ж клопотатимемо про спеціальну", - заявив очільник НАБУ.

За його словами, в цьому розслідуванні дуже багато заарештованого майна, і реально є можливість повернути державі серйозні кошти. "Тому було б правильно не тягнути час, ми про це вже попередньо говорили з Назаром Холодницьким (керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) — УП), а все-таки запустити справу. Тих, хто на місці, засудити за загальною процедурою, хто не на місці — заочне засудження, отримати вирок і стягнення на майно", - додав він.

Як повідомлялося, раніше Ситник сподівався почати судити нардепа Онищенка за газові махінації до кінця 2016 року.

Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, та напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну.

8 серпня Онищенка оголосили у національний розшук. 19 жовтня у НАБУ повідомили, що Інтерпол протягом 30 днів має повідомити своє рішення щодо оголошення Онищенка у міжнародний розшук для подальшого його затримання і обрання йому запобіжного заходу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування