Представництво ЄС закликає дотримуватися "тиші" на Донбасі

Четвер, 2 лютого 2017, 12:05

Голова представництва Євросоюзу в Україні Х'юг Мінгареллі закликає сторони конфлікту дотримуватися режиму припинення вогню задля уникнення руйнування соціально-економічної інфраструктури Донбасу.

Про це він сказав журналістам, передають "Українські новини".

"Ми вкрай стурбовані останніми подіями", – зазначив Мінгареллі.

"Ми закликаємо всі сторони дотримуватися режиму припиненні вогню, вивести важку зброю і надати доступ спостерігачам ОБСЄ для здійснення їхньої діяльності й, мабуть, все це має бути зроблене, щоб уникнути руйнування соціально-економічної інфраструктури", – заявив він.

Він висловив сподівання, що все це стане можливим завдяки роботі тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі (Україна, ОБСЄ, Росія) і різних підрозділів "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія), щоб знайти політичне вирішення шляхом реалізації "мінських домовленостей".

Як відомо, 29 січня різко погіршилася ситуація в контрольованій Києвом Авдївці Донецької області. Однак 1 лютого бойовики все ж частково припиняли вогонь відповідно до домовленостей про режим "тиші".

1 лютого тристороння контактна група домовилася про допуск спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в райони бойових дій на Донбасі та відведення важкого озброєння до 5 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування