Шостий позов до Росії в ЄСПЛ буде "хронологією війни" – Мін'юст

Четвер, 2 лютого 2017, 15:48

Україна ще не завершила підготовку шостого позову до Російської Федерації до Європейського суду з прав людини.

Про це заявила журналістам у четвер в Києві перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми ще готуємо цей позов. На сьогоднішній день дуже багато позицій, пов'язаних з підготовкою відгуків на існуючі позови... з'явилося багато доказів, тому зараз офіс уповноваженого закінчує з цим всім", – сказала Севостьянова.

При цьому вона запевнила, що позов готується.

"Новий позов паралельно пишеться, ми вирішимо стратегічно, в який момент його краще подати", – сказала заступник голови Мін'юсту.

Севостьянова пояснила, що цей позов буде своєрідною "хронологією війни". "Це події останнього року, з моменту, як ми подали останній позов. Він шостий за номером", – додала вона.

Як повідомлялося, Україна подала п'ять позовів до РФ до Європейського суду з прав людини щодо подій в Криму і на сході України.

У Мін'юсті анонсували подачу шостої скарги в ЄСПЛ, що стосується порушення прав людини під час подій на Донбасі і в Криму в 2015-2016 році.

В кінці грудня 2016 року Севостьянова заявляла, що Україна продовжує підготовку шостого позову, скарга буде подана на початку 2017 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News