У Запоріжжі відбувся мітинг на підтримку блокади ОРДЛО

Неділя, 19 лютого 2017, 23:28

У Запоріжжі на мітингу на підтримку блокади висловили недовіру уряду та президенту.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

19 лютого у Запоріжжі на майдані героїв Революції гідності відбувся мітинг на підтримку блокади на Донбасі. Активісти принесли з собою вугілля та дитячі іграшки, які полили червоною фарбою як символом крові.

Під час мітингу активісти зачитали звернення запорізьких ветеранських організацій, учасників АТО до центральних органів влади. Охочим пропонували поставити підпис під документом.

"У зв’язку з ситуацією, що склалася в державі, ветерани Антитерористичної операції вимагають: негайного звільнення військовополонених та політв’язнів-громадян України з полону "ЛНР-ДНР" та Російської Федерації; визнання ОРДЛО тимчасово окупованими територіями; припинення торгівлі з контрольованою терористами територією України та фінансування терористичних організацій "ЛНР-ДНР"; недопущення силового розблокування блокади та притягнення до відповідальності осіб, причетних до застосування насильства до активістів блокади...Висловлюємо недовіру президенту України, Верховній раді України та Кабінету міністрів України. У разі ігнорування наших вимог залишаємо за собою право на відновлення та захист конституційних прав шляхом безпосереднього народовладдя", – йдеться у зверненні.

Ініціатори звернення планують передати його до центральних органів влади 21 лютого під час акцій, що проходитимуть під Верховною Радою у Києві. Також під час мітингу було оголошено про створення об’єднання ветеранських організацій учасників АТО "Чорна Рада".

В акції взяли участь близько півтори сотні городян, зокрема депутати Запорізької міської ради від фракцій "Укроп", "Батьківщина" та "Самопоміч".

Вдень 19 лютого після акції біля Стели Незалежності у центрі Києва - "віча" на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, учасники заходу попрямували під адміністрацію президента. Там учасники акції встановили намет та заявили, що планують залишитися там на ніч і облаштувати "редут". 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News