Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава апарату Білого дому спростував відомості про контакти з Росією

Понеділок, 20 лютого 2017, 01:44

Ніхто з тих, хто працював на виборчу кампанію Дональда Трампа, не мав ніяких зв'язків з Росією.

Про це заявив глава апарату Білого дому Рейнс Прібус в ефірі телеканалу NBC, пише DW.com.

ФБР не проводило бесід ні з ким із співробітників адміністрації Дональда Трампа, крім Майкла Флінна, заявив він. За словами Прібуса, ніхто з тих, хто працював на виборчу кампанію Дональда Трампа, не мав ніяких зв'язків з Росією.

"Ми не знаємо ні про які контакти з російськими агентами", - підкреслив Прібус, назвавши повідомлення про це в газеті The New York Times "абсолютною нісенітницею".

Торкаючись відставки радника з безпеки Майкла Флінна, Прібус розповів, що Флінн "наполягав на тому факті, що він ніколи говорив з послом Росії про санкції (проти РФ. - Ред.). Але, тим не менш, щось не складалося. І , врешті, ми встановили, що насправді у них відбулася розмова про санкції, хоча ми не думали, що в цьому було щось незаконне ". Тоді президент США попросив Флінна піти у відставку в зв'язку з втратою до нього довіри, уточнив Прібус.

Глава апарату Білого дому спростував повідомлення про тертя всередині найближчого оточення Трампа.

"У нас немає ніяких проблем в західному крилі Білого дому (де знаходиться кабінет президента США. - Ред.). Ви читаєте всі ці історії ... Насправді ми - згуртована команда, і прекрасно ладнаємо один з одним", - зазначив Прібус.

Як відомо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Водночас, як повідомлялося, Трамп знав кілька тижнів, що радник з національної безпеки Майкл Флінн ввів в оману Білий дім про свої контакти з Росією, але не відразу попросив його про відставку.

За даними правоохоронних органів США, під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до теперішнього президента США, були на постійному зв'язку з росіянами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...