Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Гройсман запросив політиків поговорити про блокаду ОРДЛО

Понеділок, 20 лютого 2017, 09:36
Гройсман запросив політиків поговорити про блокаду ОРДЛО

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пропонує політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, зібратися і знайти спільне вирішення проблеми.

Такий заклик він зробив у Facebook.

"Закликаю усіх, хто справді зацікавлений у вирішенні цього комплексу проблем - до професійного обговорення і спільної роботи. Уряд готовий стати майданчиком для такої роботи", - пише голова уряду.

Він звертається до "усіх державних інституцій і політичних сил, які мають відношення до цих питань", але не уточнює, до яких саме і чи є серед них партія "Самопоміч", яка є ініціатором блокади.

Це звернення прем'єр робить у відповідь на спільну заяву громадських організацій та аналітичних центрів щодо вирішення проблем енергетичної незалежності України.

"Представники авторитетних громадських організацій сформулювали свою позицію щодо вирішення питань, пов'язаних з так званою "вугільною блокадою". Можу погоджуватись чи не погоджуватись з конкретними оцінками чи рекомендаціями, сформульованими у цій заяві, але не можу не погодитись з принциповою позицію – потрібно нам усім визначити чітку державну політику як в сфері енергетики, так і в питаннях окупованих територій. Тільки тоді можна запобігти спекуляціям і зловживанням у цій сфері", - пише він.

За словами прем'єра, зі свого боку уряд вже докладає усіх зусиль, аби мінімізувати наслідки кризової ситуації.

Як повідомлялося, 12 лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

15 лютого Кабмін фактично ввів надзвичайний стан в енергетиці через блокування поставок антрацитового вугілля з території ОРДЛО.

Як відомо, 25 січня люди, які називають себе ветеранами АТО, а також народні депутати почали блокувати залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Поліція відкрила провадження за цим фактом. Згодом особи у камуфляжному одязі захопили ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Вони аргументують це боротьбою з контрабандою і вимагають припинити торгівлю з окупантами на сході України.

19 лютого прибічники блокади влаштували в центрі Києва віче, під час якого ходили до адміністрації президента, де планували облаштувати намет. Однак було стягнуто додаткові сили поліції, і протестувальників відтіснили від підходів до Банкової, а потім не пропускали назад на Майдан Незалежності. Через це сталися сутички між активістами та правоохоронцями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...