Поліція склала адмінпротоколи на 6 учасників акції протесту 19 лютого

Понеділок, 20 лютого 2017, 09:51

Внаслідок подій 19 лютого на Європейській площі Києва поліція склала адміністративні протоколи на шістьох осіб.

Про це інформує у понеділок відділ комунікації столичної поліції.

Внаслідок сутички на контрольно-пропускному пункті, встановленому біля Європейської площі, в територіальне управління поліції доставили шістьох осіб.

Після встановлення їхніх анкетних даних правоохоронці склали адміністративні протоколи: на п’ятьох – за ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення, ще на одного - за ст. 173 КУпАП.

Окрім того, в чергову частину київської поліції надійшли повідомлення про те, що шестеро осіб звернулися до лікарів із тілесними ушкодженнями.

Усі матеріали зареєстровані і будуть скеровані у органи прокуратури для прийняття рішення, наголошують у поліції.

Як відомо, вдень 19 лютого після акції біля Стели Незалежності у центрі Києва - "віча" на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, учасники заходу попрямували під Адміністрацію президента.

Там учасники акції встановили намет та заявили, що планують залишитися там на ніч і облаштувати "редут". 

Ввечері до урядового кварталу було стягнуто додаткові сили поліції, учасників протестної акції відтіснили від підходів до Банкової та не пропускали назад. Учасники "блокадного віча", у т.ч. нардепи Семен Семенченко та Єгор Соболєв, намагалися прорватися до АП з елементами намету для його подальшого встановлення біля адміністрації і проведення там акції. 

Згодом вони попрямували на Майдан, де кордон поліції не пропускав учасників "блокадного віча" з Європейської площі на Хрещатик.

Там також виникли сутички, в результаті яких було затримано кількох осіб у камуфляжі, керівника ОУН Коханівського та постраждали близько 10 осіб. 

Усіх затриманих уже випустили з Деснянського райвідділу.

В результаті зіткнень 19 лютого постраждали 3 правоохоронців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News