ГПУ про "справу Майдану": Екс-заступника голови АП ще не підозрюють

Понеділок, 20 лютого 2017, 13:50

Заступник голови Адміністрації президента часів Януковича Юрій Чмирь ще не має статусу "підозрюваний" у справі про силовий розгін Євромайдану.

Про це повідомив в інтерв'ю "Укрінформу" керівник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

"Він перевірявся на причетність, як і багато інших високопосадовців. Встановлено, що Чмирь мав відношення до тих чи інших заходів щодо протидії акціям протесту, які проходили 18-20 лютого (2014 року – ред.). Але ми зараз не говоримо, що він вчиняв злочинні дії - підозри йому немає, слідство триває", - заявив він.

Як раніше повідомлялося із посиланням на ухвалу Печерського райсуду Києва, ГПУ має дані про причетність Чмиря до силового розгону учасників Євромайдану.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в організації силового розгону правоохоронними органами учасників акцій в м. Києві 18 та 19 лютого 2014 року брав участь колишній заступник глави Адміністрації президента України з гуманітарних питань", - йшлося в рішенні суду.

Віктор Янукович призначив Чмиря заступником голови своєї адміністрації у розпал Майдану в грудні 2013 року, зробивши його куратором медіаполітики.

Після Євромайдану Чмирь купив квартиру в Києві. А прокуратура порушувала проти Чмиря справу за вимагання хабарів під час його роботи губернатором Сумщини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування