МЗС: На Донбасі з вини РФ вже 9800 загиблих і майже 2 млн переселенців

Вівторок, 21 лютого 2017, 01:48
МЗС: На Донбасі з вини РФ вже 9800 загиблих і майже 2 млн переселенців

В результаті російської агресії на Донбасі загинули понад 9800 осіб, близько 23000 були поранені.

Про це йдеться в заяві МЗС з приводу третьої річниці збройної агресії Російської Федерації проти України.

"20 лютого 2014 року Російська Федерація розпочала збройну агресію проти суверенної держави Україна... Жахливі цифри характеризують цю безпринципну війну Кремля проти українського народу: понад 9800 осіб загинуло, близько 23000 поранених, майже 1 млн. 800 тис. вимушених переселенців. Державою-агресором захоплено 7,2% території України, де в окупації та нескінченому терорі живуть мільйони громадян України", - заявили в МЗС.

"Непідконтрольною Уряду України залишається ділянка українсько-російського державного кордону протяжністю 409,7 км, через яку Росія постійно направляє на територію України нових найманців, зброю та амуніцію", - наголошується в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що в окупованому Криму, закритому для будь-яких форм міжнародного контролю і моніторингу, системно порушуються права людини, від чого страждають, в першу чергу, українські активісти і кримські татари.

"Своїми діями Росія кинула виклик заснованому на цінностях світовому порядку, намагаючись відродити геополітичні конструкції минулого, де домінували право сили та поділ на зони впливу", - відзначили в МЗС.

"Росія повинна повністю виконати власні зобов’язання щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, взяті при підписанні Мінських домовленостей, негайно припинити порушення прав людини та основних свобод на тимчасово окупованих нею територіях, звільнити українських заручників та політичних в’язнів, припинити окупацію Кримського півострова", - підкреслили в МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування