Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "гумконвої" з Росії на Донбас прийшла військова машина – ДПС

Вівторок, 21 лютого 2017, 09:23
У гумконвої з Росії на Донбас прийшла військова машина – ДПС
vpk-news.ru

У складі 60-го "гуманітарного конвою", що зайшов із Росії на Донбас, був автомобіль військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, який не є гуманітарним вантажем.

Про це заявляє Державна прикордонна служба України 21 лютого.

"Сьогодні вранці російська сторона у черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення (шістдесятого), так званого, "гуманітарного конвою", – йдеться у заяві.

Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства і погоджених із Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"Загалом з 5:50 до 6:30 через російський пункт пропуску "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувало 15 автомобілів т.з. "гумконвою". Вантажівки перевозили переважно нібито продукти харчування", – зазначають прикордонники.

"Особливістю даної колони є те, що у її складі слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту, який не може відноситися до категорії "гуманітарного" вантажу першої необхідності", – заявляють вони.

Друга колона "гумконвою" через пункт пропуску "Донецьк" (РФ) станом на 9:00 вівторка державний кордон не перетинала.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування