Пєсков пояснив, чим Росія вважає ОРДЛО

Вівторок, 21 лютого 2017, 11:39

У Кремлі запевняють, що вважають питання про визнання ОРДЛО "республіками" некоректним.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають РИА Новости.

"Питання некоректне, тому що в цій ситуації якісь евентуальні міркування абсолютно недоречні і незастосовні. Поки ситуація де-факто полягає в тому, що дві невизнані республіки "ДНР" і "ЛНР" (Україна називає їх терористичними організаціями – УП) є територіями, які дійсно не визнані РФ, вони не визнані Україною, але вони знаходяться в жорсткій блокаді з боку України", - сказав Пєсков.

"Вони відключені від соціального забезпечення, від банківського забезпечення, що, безумовно, робить життя населення цих регіонів абсолютно нестерпним. Саме керуючись гуманітарними міркуваннями, було прийнято відоме рішення з фактично виданими документами", - заявив він.

Як відомо, в січні 2015 року Верховна Рада прийняла урядовий законопроект про визначення, що таке терористична організація в першому читанні із змінами. У другому читанні законопроект так і не прийнятий.

Як відомо, 18 лютого сайт Кремлю оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування