План припинення вогню і відведення зброї на Донбасі ще узгоджують

Вівторок, 21 лютого 2017, 11:41

Порядок повного припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі досі не вироблено.

Це випливає з повідомлення української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

"На виконання політичних рішень за результатами засідання Тристоронньої контактної групи 15 лютого 2017 року, наразі триває вироблення порядку та узгодження Плану щодо виконання цих рішень. Мова йде про повне припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування", – передає Міністерство оборони України.

15 лютого після засідання тристоронньої контактної групи її учасники зазначили, що Мінські угоди повинні бути виконані в повному обсязі, включаючи Меморандум від 19 вересня 2014 року.

Спецпредставник від ОБСЄ у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на сході України Мартін Сайдік тоді заявив, що сторони домовилися відвести озброєння і спецзасоби від лінії розмежування на Донбасі до 20 лютого.

За інформацією УП, 15 лютого сторони також домовилися, що відведенню озброєння має передувати бодай 24 години режиму припинення вогню.

"Режим припинення вогню повинен бути стійким і тривалим, важкі гармати слід відвести від лінії зіткнення, а СММ ОБСЄ слід підтвердити такий відвід", – наголошують у СЦКК 21 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування