У Великобританії схвалили аналог "закону Магнітського"

Середа, 22 лютого 2017, 02:37

Нижня палата парламенту Великобританії схвалила поправки до закону про протидію легалізації доходів, отриманих від злочинної діяльності.

Про це, посилаючись на британські ЗМІ, пише DW.com.

Зміни до законодавства дозволять правоохоронним органам Великобританії заморожувати активи осіб, винних в "серйозному порушенні прав людини", в тому числі і за межами Сполученого Королівства.

За  даними газети The Guardian, даний крок спрямований на те, щоб припинити фінансові потоки, що надходять на територію країни від корумпованих політиків і злочинців.

У британських ЗМІ вже встигли провести паралелі між поправками, що вносяться, і чинним в США "законом Магнітського", який називає осіб, причетних до загибелі юриста Сергія Магнітського і запроваджує фінансові санкції проти кола російських чиновників.

Разом з тим в МВС Великобританії зазначають, що не вважають зміни за своїми масштабами повністю рівнозначними американській законодавчої ініціативі, пише британська газета The Independent.

Для набрання чинності поправки повинні бути ще схвалені верхньою палатою лордів.

"Список Магнітського" був розроблений у Вашингтоні в 2012 році після скасування поправки Джексона-Веніка. Акт визначав коло фігурантів, причетних до загибелі в СІЗО юриста Сергія Магнітського і запроваджував візові та фінансові санкції стосовно ряду російських чиновників. До чорного списку Вашингтон вносить осіб, відповідальних за позасудові розправи, тортури та інші грубі порушення прав людини. У грудні 2016 року дію "закону Магнітського" було поширено на всі країни світу - до цього він стосувався тільки Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування