Савченко може скласти мандат, а відмовитися від недоторканності – ні

Середа, 22 лютого 2017, 10:06

Заява народного депутата Надії Савченко про зняття з неї депутатської недоторканості не матиме жодних правових наслідків.

Про це заявив журналістам перший заступник голови комітету з питань регламенту та організації діяльності Верховної Ради Павло Пинзеник, передає "Укрінформ"

"Якщо народний депутат не бажає нести повний обсяг прав і обов'язків, визначених Конституцією і законами для нього, то для цього треба складати депутатський мандат", – сказав він.

"Надія Савченко, напевно, придумала якийсь новий правовий інститут – самостійно за власною ініціативою зняття так званої депутатської недоторканості. Такого наше законодавство не знає. Це, скоріше, піар-акція", – додав Пинзеник.

За його словами, "нема такого поняття "зняття недоторканості".

"Є подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності: звернеться генеральний прокурор до Верховної Ради з приводу того, що в діях Надії Савченко можуть бути ознаки кримінального правопорушення, – тоді і будемо розглядати", – сказав Пинзеник. 

Як відомо, напередодні колишній член "Батьківщини", позафракційний депутат Надія Савченко оприлюднила заяву, в якій просить зняти з неї депутатську недоторканість.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування