Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відведення зброї відбулося лише на деяких ділянках – Марчук

Середа, 22 лютого 2017, 11:32

Відведення зброї сторін на Донбасі відбулося лише на деяких ділянках, повного відведення до 21 лютого не відбулося.

Про це повідомив український представник у безпековій підгрупі тристоронньої контактної групи Євген Марчук на зустрічі з народними депутатами, повідомила 22 лютого віце-спікер і представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

За домовленостями переговорників, до 20 лютого мало відбутися припинення вогню й відведення важкої техніки вздовж усієї лінії зіткнення на сході України.

Марчук розповів депутатам про реальний стан речей щодо порушення режиму "тиші" й оцінив безпекову ситуацію останніх днів як непросту.

За словами Марчука, попри відносне зменшення обстрілів в останні 2 дні, гарячими залишаються маріупольський та авдіївський напрямки.

 

Він констатував, що відведення зброї до 21 лютого було зірвано – відбулося лише на деяких ділянках, переповіла Геращенко.

За її словами, на зустрічі також говорили про діяльність СММ ОБСЄ, жорстко засудили визнання РФ так званих "документів ОРДЛО".

"Цей жест недоброї волі ускладнює мінський процес. На думку народних депутатів, українська сторона на ТКГ має ставити перед РФ питання про скасування цього указу, бо на українських територіях мають бути тільки українські документи", – написала Геращенко.

"Також ми мали дуже плідну і цікаву дискусію про міжнародний досвід реінтеграції територій", – додала вона.

"Я думаю, всі присутні депутати відчули, наскільки Марчук, як і всі інші учасники Мінських груп, переживає за ситуацію, як бореться за те, аби досягти режиму тиші. І дякую Євгену Кириловичу за мудрість і професіоналізм, такі рідкісні в наші буремні часи", – зазначила Геращенко.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування