Білорусь відмовилася визнавати фейкові паспорти ОРДЛО

Середа, 22 лютого 2017, 13:38

Уряд Білорусі вважає недійсними "документи", які видаються на окупованій території сходу України, однак підкреслює, що буде впускати їх власників вибірково.

Про це повідомив голова управління інформації МВС Білорусі Костянтин Шалькевич, передає "Русская служба BBC".

"ДНР" і "ЛНР" є невизнаними територіальними утвореннями, у зв'язку з чим документи, видані відповідними органами "ДНР" і "ЛНР", також є недійсними на території Республіки Білорусь", - йдеться в заяві.

У документі Шалькевіч додав, що більшість людей, які приїжджають до Білорусі з такими документами, підпадають під президентський указ від серпня 2014 року "Про перебування громадян України в Республіці Білорусь".

Цей указ, як то кажуть на сайті посольства Білорусії в Україні, був прийнятий у зв'язку з "стійкою тенденцією збільшення громадян України, які прибувають в Республіку Білорусь з Донецької та Луганської областей". Він звільняє переселенців від надання деяких документів, необхідних для влаштування в школу дітей і одержання допомоги, якщо ці документи "не можуть бути надані з об'єктивних причин".

Таким чином, резюмує Шалькевіч, при в'їзді до Білорусі з території Росії людей з документами, виданими в ОРДЛО, спочатку проводиться ідентифікація особи, а потім, "в індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації", приймається рішення про допуск на територію країни.

Як повідомлялося, 18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Паспорти, свідоцтва про народження та інші документи, видані бойовиками, тепер вважаються дійсними на території Росії.

Керівництво Організації з безпеки та співпраці в Європі офіційно засудило це рішення Росії.

Президент Петро Порошенко закликав посилити санкції проти РФ через "паспорти" ОРДЛО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News