Рада суддів вимагає від Нацполіції пояснень через спробу затримати суддю

Середа, 22 лютого 2017, 15:54

Рада суддів України заявляє про спробу поліції затримати суддю Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Кицюк. В Нацполіції кажуть про порушення суддею ПДР.

Так, у середу, 22 лютого, Рада суддів розмістила на своєму сайті звернення до Національної поліції України. В ньому РСУ висловлює "глибоке обурення діями Національної поліції, які пов'язані з неправомірною спробою затримання судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Кицюк".

Спроба затримання судді відбулася 21 лютого 2017 року після закінчення робочого дня, коли суддя підійшла до свого автомобіля.

"Без пояснення причини патрульні поліцейські закували суддю у кайданки і силою заштовхали в автомобіль патрульної поліції", - заявили в Раді суддів. Після того, як на місце інциденту приїхала голова суду, поліцейські суддю відпустили.

Рада суддів України звертається до керівництва Національної поліції України негайно надати пояснення щодо причин спроби затримання судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Кицюк, а також попереджає про неприпустимість порушення працівниками Національної поліції законів України, які гарантують недоторканість суддів.

У свою чергу речник Національної поліції Ярослав Тракало в коментарі "Українській правді" повідомив, що такий інцидент мав місце, і це було пов’язано із порушенням нею правил дорожнього руху.

Більш детальну інформацію Нацполіція обіцяє надати згодом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News