Прокурор: Обвинувачені в теракті біля Палацу спорту в Харкові затягують судовий процес

Середа, 22 лютого 2017, 23:35

Обвинувачені в теракті, який стався 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові, і їх адвокати використовують всі можливості, щоб затягнути судовий процес.

Про це в середу заявив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день більше 60-ти судових засідань відбулося і більше 20-ти було зірвано з вини захисту. Захист приймає можливі і неможливі заходи, щоб затягнути процес", - сказав він.

"Зараз підсудні відмовляються від своїх свідчень, це їх форма захисту, але я наполягаю на тому, що правоохоронні органи, органи слідства зібрали достатню кількість доказів, для того, щоб винести вирок", - додав Данильченко.

Він нагадав, що після заяви обвинувачених про відмову від свідчень і тверджень, що ці свідчення були дані під фізичним і психологічним тиском, держзвинувачення заявило клопотання про проведення двох експертиз: фоноскопічної (щоб підтвердити, що на записах голоси саме підозрюваних) та психологічної по відео слідчого експерименту.

"На 90% судовий процес закінчений, прокурори готові до дебатів, як тільки будуть закінчені останні експертизи, сподіваюся, що суд зможе піти в дорадчу кімнату для винесення справедливого вироку обвинуваченим", - сказав Данильченко.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті теракту загинули двоє людей, ще 11 були поранені. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за ст.258 КК України (теракт).

26 лютого 2015 року працівниками СБУ було затримано трьох жителів області по підозрі в здійсненні теракту.

Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування