Марчук: Україна виконує всі зобов'язання щодо відведення зброї

Четвер, 23 лютого 2017, 06:41

Україна виконує всі взяті на себе міжнародні зобов'язання щодо відведення важкого озброєння, але стикається з провокаціями.

Про це заявив представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук в ефірі каналу "112", передає "Інтерфакс-Україна".

"Тільки в лютому - тричі ініціатива була України, тричі ОБСЄ - про встановлення режиму тиші і розведенні важкого озброєння. У більшості важке озброєння розведено, але після Авдіївки все зруйнувалося, переговорний процес був відкинутий практично в початок", - сказав він.

Марчук зазначив, що Росія в принципі підтримує ідею розведення.

"Українська сторона ще 8 лютого передала ОБСЄ інформацію про місцезнаходження важкого озброєння і до 20 лютого ми виконали всі процедури... 20 лютого зі сторони противника було 62 обстріли, 21 - 85... з 1 січня по 22 лютого по позиціях сил АТО НВФ порушили режим тиші 3 тис 129 раз, випустили по позиціях сил АТО 37 тис 840 мін і снарядів... Росія з одного боку визнає документи ОРДЛО, з іншого - провокує Україну на вихід з переговорного процесу", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування