Суд не дав перевірити документи щодо екс-прокурора, пов’язаного з Грановським

Четвер, 23 лютого 2017, 10:58

Суд відмовив Національному антикорупційному бюро в клопотанні про міжнародну правову допомогу у доступі до документів у банку Словаччини щодо екс-першого заступника генпрокурора Миколи Герасимюка.

Про це свідчить ухвала Солом'янського суду Києва від 19 січня, оприлюднена 21 лютого.

Як зазначено в ухвалі, 19 грудня 2016 року НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за ч.4 ст.368 – одержання хабара.

За інформацією детективів, Микола Герасимюк, перебуваючи на посадах прокурора м.Києва і першого заступника генпрокурора, у період з березня по грудень 2014-го міг отримувати неправомірну вигоду.

Перевіряється слідча версія, що кошти від хабарів використовувались Герасимюком для придбання нерухомості за кордоном, оплати навчання та проживання доньки у Великобританії, виводилися через офшорні компанії.

Детектив повідомив, що в мережі Інтернет опубліковані копії платіжок та інших документів.

Зокрема, є дані, що дружина Герасимюка видала довіреність Олегу Засідковичу на придбання від її імені частки в хорватській компанії "Еко Мост".

Відтак детектив хотів перевірити, чи не використовує Герасимюк для відмивання грошей рахунок Засідковича у словацькому банку Tatra Bank AS.

Однак суд вирішив, що детектив НАБУ не довів, що ці банківські документи мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, і в клопотанні відмовив.

 

Раніше журналісти-розслідувачі OCCRP розповіли про заможне життя і зарубіжну нерухомість екс-першого заступника Генпрокурора Миколи Герасимюка і його листування з нардепом Грановським у справі Sky Mall.

Микола Герасимюк працював першим заступником генпрокурора Віталія Яреми. Після звільнення був парламентським помічником нардепа від БПП Олександра Грановського

Ірина Салій, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування