Половина партій у Раді мають офіційні сторінки в соцмережах РФ – КВУ

Четвер, 23 лютого 2017, 11:52

Три із шести парламентських партій мають офіційні сторінки і активно використовують в своїй роботі російські соціальні мережі.

Про це йдеться в повідомленні Комітету виборців України.

Так, ВО "Батьківщина", Радикальна партія Олега Ляшка та "Опозиційний блок" мають зареєстровані сторінки у мережі "ВКонтакте". "Опозиційний блок" також має сторінку в мережі "Одноклассники".

Серед позапарламентських партій офіційна сторінка у мережі "ВКонтакте" є у ВО "Свобода". Ця інформація зазначена на офіційних веб-сайтах політичних партій.

Крім цього, персональну сторінку у мережі "ВКонтакте" має лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

На відповідних сторінках ведеться активна робота із аудиторією, щодня публікуються 5-10 інформаційних повідомлень, додаються фото та відеоматеріали.

До прикладу, у сторінки ВО "Свобода" у "ВКонтакте" 21 тисяча читачів, у сторінки Ляшка – 89 тисяч підписників.

Голова КВУ Олексій Кошель  нагадує, що ще 1 серпня 2016 року СБУ рекомендувала українським громадянам відмовитися від використання російських соціальних мереж.

"Тому ми не можемо знайти жодного логічного пояснення, чому в мережі "ВКонтакте" активно працює, до прикладу, партія ВО "Свобода" і рекламує цю сторінку на своєму офіційному сайті", – зазначає Кошель.

"Крім моральної сторони, активність українських політиків і партій у російських соцмережах містить низку прямих загроз. Зокрема, Росія може здійснювати інформаційні диверсії та втручатися у виборчий процес в Україні. До прикладу, поширюючи недостовірну інформацію від імені українських політиків чи партій", – додав він.

Як відомо, в липні 2016 року в Росії було прийнято так званий "пакет Ярової" – низку законів, які надають російським спецслужбам доступ до особистих даних користувачів соцмереж "ВКонтакте" та "Одноклассники".

Радник глави МВС Зорян Шкіряк пропонував ввести заборону в Україні на російські соціальні мережі "Вконтакте" та "Одноклассники".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News