Садовий відповів Гройсману: Чекаємо на ділянку з документами

Четвер, 23 лютого 2017, 20:22

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що місто очікує від держави нову ділянку для облаштування полігону твердих побутових відходів, яка би відповідала усім стандартам та мала необхідні документи.

Відповідні слова політика цитує прес-служба Львівської міської ради.

За словами мера, місто готове облаштувати такий полігон за свої кошти.

Садовий зазначив, що полігон необхідний не лише Львову, а й Пустомитівському району, Кам’янко-Бузькому, Жовківському та Городоцькому районам.

"Це ті райони Львівської області, які завжди вивозили свої відходи на полігон у Грибовичах. Ми очікуємо, що найближчим часом державні органи влади покажуть нам ділянку з документами, зі всіма дозволами, де можна такий полігон облаштувати для частини районів області та міста Львова, тобто, 4 райони області та місто Львів", - заявив мер.

"Ми готові за міські кошти такий полігон облаштувати, бо це питання безпеки. Тут мені приємно, що прем’єр-міністр послідовно має бажання допомогти", - додав він.

Садовий наголосив, що усі дозвільні документи на функціонування будь-якого полігону видаються державними органами влади.

"Яке би не було хороше місто, воно не зможе самостійно таку ділянку знайти і її оформити. Є підтримка держави – буде полігон. Нема підтримки держави – не буде полігону", - сказав він.

Як відомо, у середу прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку допомогти меру Львова Андрію Садовому вибрати нову ділянку для будівництва заводу із переробки сміття.

"Здавалось, що шлях вирішення цієї проблеми нарешті намітився, але ситуація здається знову заходить в глухий кут. Під час свого візиту до Львова я запропонував Садовому вибрати ділянку, на якій він готовий буде реалізувати проект нового сміттєпереробного комплексу. І таку ділянку пан Андрій вибрав. А минулого тижня створена розпорядженням пана Андрія науково-експертна група цю ж ділянку забракувала..." - написав Гройсман.

Глава уряду також закликав Садового пришвидшити свої дії і якнайшвидше перейти до реального вирішення проблеми зі сміттям.

Як повідомлялося, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався завал, після того, як там виникла пожежа.

Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег, четвертий зник безвісти.

Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Мешканці цих міст неодноразово висловлювали свій протест проти таких дій.

У прокуратурі повідомили, що сміття горіло не через підпал, а через неналежну експлуатацію полігону.

Більше за темою читайте у статті "Замкнене коло львівського сміття".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування