Кандидата в канцлери ФРН Шульца звинуватили у фінансових порушеннях

П'ятниця, 24 лютого 2017, 06:52

Європейське відомство по боротьбі з шахрайством перевіряє повідомлення про підвищення на посаді і виплати премій під час головування Мартіна Шульца в Європарламенті.

Про це пише DW.com.

Європейське відомство по боротьбі з шахрайством перевіряє, чи є повідомлення про сумнівні підвищення на посаді і виплати премій під час головування Шульца в Європарламенті достатньою підставою для офіційного розслідування.

Серед іншого йдеться про прес-аташе Шульца і менеджера його нинішньої передвиборної кампанії Маркуса Енгельса.

В інтерв'ю газеті Ruhr Nachrichten голова комітету Європарламенту з контролю за бюджетом Інге Гресле заявила: "Шульц в перший день своєї роботи в якості голови Європарламенту підписав розпорядження про те, що місцем роботи Енгельса значився Брюссель, хоча той жив і працював в Берліні".

Вона також зазначила, що Енгельс в 2012 році був відправлений в тривале службове відрядження до Берліна, де жив в той час. Але, оскільки місцем його роботи вважався Брюссель, він отримував різні надбавки і відрядні гроші.

Комітет відправив великий опитувальник в управління справами Європарламенту, яке повинно представити відповіді до 3 березня. При цьому в управлінні поки не бачать жодних порушень закону колишнім головою Парламенту ЄС. Сам Шульц досі не прокоментував ці звинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування