Журналістів провідних ЗМІ США не пустили на брифінг у Білому домі

П'ятниця, 24 лютого 2017, 23:32

Журналістів від CNN, The New York Times, Los Angeles Times, Politico і BuzzFeed не пустили на прес-брифінг у Білому домі в п'ятницю, 24 лютого.

Про це повідомляє СNN.

Коли представники цих ЗМІ намагалися увійти до кабінету, де повинен був відбутися брифінг прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера, їм повідомили, що вони не включені в список учасників.

При цьому Спайсер заявив, що замість звичайного брифінгу відбудеться зустріч з "розширеним пулом".

Відзначається, що на розширеному прес-пулі Білого дому, як правило, присутній один представник від одного виду ЗМІ. Однак в п'ятницю чотири з п'яти основних телевізійних каналів - NBC, ABC, CBS і Fox News - були запрошені та взяли участь у брифінгу. І тільки телеканал CNN не був допущений.

"Це неприйнятний крок для адміністрації Трампа в Білому домі. Мабуть, це вони так мстять, за те, що ми повідомляємо факти, які їм не подобаються", - йдеться в заяві CNN.

Журналісти з The Associated Press, журналу Time і USA Today вирішили бойкотувати брифінг через те, що їх колег не пустили.

Інші ЗМІ повідомляють, що також не були допущені журналісти ВВС.

Раніше президент США Дональд Трамп неодноразово критикував американські ЗМІ за те, що вони публікують про нього критичні матеріали.

Зокрема він заявляв, що The New York Times і Washington Post "помиляються" в своїх публікаціях про нього, а їх повідомлення про Трампа "помилкові і гнівні".

Як відомо, на своїй першій прес-конференції 11 січня Дональд Трамп посварився з CNN, назвавши телекомпанію "жахливою організацією", що публікує фейки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News