Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Учасники "блокади Донбасу" відкрили новий редут

Субота, 25 лютого 2017, 20:19

Учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі селища Новотроїцьке Донецької області.

Як повідомляє в суботу так званий "Штаб блокади торгівлі з окупантами", редут отримав назву "Соловейко".

Зазначається, що це перший редут на Маріупольському напрямку. Його завдання – перекрити торгівлю на лінії Донецьк-Маріуполь.

"Гарнізон редута - ветерани батальйону "Донбас", "Айдар", добровольчого руху ОУН, УНСО та громадські активісти", - йдеться в повідомленні.

Учасники блокади зазначають, що наразі ведуться роботи по інженерному облаштуванню місцевості, створюються мобільні загони для розвідки та перекриття польових шляхів.

"Штаб планує й далі розширювати мережу редутів блокади на крові", - додали організатори.

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування