На марш пам'яті Нємцова в Москві приїхали кримські татари. Касьянова облили зеленкою

Неділя, 26 лютого 2017, 12:34

На марші пам'яті Бориса Нємцова, який починається у Москві, буде сформована колона на захист кримських татар.

Про це повідомив в Twitter адвокат Марк Фейгін.

ВІн повідомив, що з ним на марш прийшла дочка заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова Айше і 6 активістів з Криму. Також в заході бере участь адвокат Микола Полозов.

Фейгін також писав, що на марш не дозволяли пронести розтяжку з вимогою припинити репресії в Криму.

У той же час, як повідомляє "Нова газета", незадовго до початку маршу невідомі облили зеленкою голову "Парнасу" Михайла Касьянова.

Провокатора затримала поліція. Касьянов залишився на чолі колони.

Вдень у неділю почалася хода по Бульварному кільцю. Учасники маршу опозиції вирушили до Чистопрудного бульвару від станції метро "Пушкінська".

Організатори роздавали учасникам ходи значки з написом "Немцов мост" і триколори. Колона розпочала рух приблизно о 14:20 мск.

Після офіційного завершення маршу на проспекті Академіка Сахарова організатори разом з усіма бажаючими мають намір вирушити на Великий Москворецький міст, де був убитий політик. На місці його вбивства покладуть квіти.

Пряму трансляцію з маршу пам'яті Нємцова веде "Радіо Свобода".

Як відомо, опозиціонер Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого 2015 року. У справі були затримані Заур Дадаєв, Шадід і Анзор Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Баха. Організатором злочину слідство називає Руслана Мухудінова - екс-офіцера батальйону "Північ" МВС Чечні, замовниками - "невстановлених осіб".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування