Ялтинського вченого, який відмовився від російського паспорта, викликають до ФСБ

Неділя, 26 лютого 2017, 13:10

Ялтинського вченого Гурія Корнільєва, який відмовився від отримання російського паспорта, викликають до ФСБ "для бесіди".

Про це Корнільєв повідомив Кримській правозахисній групі, йдеться в повідомленні групи в Facebook.

"У понеділок 27 лютого о 10 год. у мене незвичайний захід: викликали в Прикордонне управління ФСБ в м.Сімферополі (вул. Федотова, 27)" відповісти на кілька запитань". Про причини не сказали і навіть представитися відмовилися ("не телефонна розмова")", - розповів кримчанин.

Гурій Корнільєв
Гурій Корнільєв
Фото Кримської правозахисної групи

У 2014 році Корнільєв відкрито висловив свою проукраїнську позицію і письмово повідомив своїм колегам, науковцям з Росії і країн Митного союзу, які повинні були приїхати до Криму на міжнародну конференцію, що в Криму відбувається відкрита військова інтервенція російськими військами. Кримчанин відмовився від отримання російського громадянства і отримав для проживання в Криму вид на проживання.

Після того, як на роботі дізналися, що у Корнільєва немає російського паспорта, йому кілька разів пропонували відкликати заяву про відмову від російського громадянства, і 8 серпня 2016 року кандидата біологічних наук Гурія Корнільєва звільнили з Нікітського ботанічного саду.

Після публікації Кримської правозахисної групи статті про ялтинського вченого, кримчанину запропонували роботу на материковій Україні, але в даний час Гурій не може покинути півострів за сімейними обставинами. У Криму в Корнільєва проживає літня мати, яку він не може залишити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування