У Варшаві та Парижі нагадали про окупацію Криму

Неділя, 26 лютого 2017, 21:56

У центрі Варшави в "День опору Криму російській окупації" на перехресті Єрусалимських алей і вулиці Маршалковської мешканців і гостей міста протягом дня інформують про третю річницю окупації півострова. 

Як повідомляє Укрінформ, на сітілайті кожні 5 хвилин по 15 секунд висвітлюється інформація польською мовою: "26 лютого. 1096 днів опору проти російської окупації Криму".

Як зазначив радник-посланник посольства України в Польщі Василь Зварич, цей постер "нагадує полякам, що зовсім недалеко за східним кордоном є держава-агресор, яка не зупиняється ні перед міжнародним правом, ні перед людською совістю і мораллю для реалізації своїх окупаційних планів".

"І це реальна загроза для всієї Європи, у тому числі для Польщі. Тому нам треба діяти солідарно і злагоджено",- зазначив Зварич. 

У Парижі 26 лютого члени громадської організації "Мережа народної дипломатії Global Ukraine" провели акцію "Крим - це Україна".

Про це у Facebook повідомила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джепарова.

"26 лютого. Партнери МІП - мережа народних дипломатів України GlobalUkraine у Парижі вийшли під Ейфелеву вежу на підтримку акції "Крим-це Украіна", - зазначила вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування