ЗМІ: Неформальний виборчий штаб Путіна почне роботу за рік до виборів

Понеділок, 27 лютого 2017, 06:58

У Росії неформальний виборчий штаб Володимира Путіна почне роботу в березні, за рік до президентських виборів.

Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на джерела, близькі до адміністрації російського президента.

Відзначається, що на відміну від минулих передвиборчих кампаній, на цей раз привернути до неї можуть держкорпорації і великі держкомпанії.

Експерти вважають, що якщо буде затребувана модель "корпоративної мобілізації", партійна мережа стане допоміжною, а Путін піде на вибори як самовисуванець.

У бізнес-організаціях вказують, що у різних категорій бізнесу на виборах будуть свої завдання.

"На думських виборах дали грубо 50% явки. Де ще взяти людей? Якщо буде можливість працювати з підприємствами держкорпорацій, явка буде 70% ", - сказав співрозмовник "Ъ".

Політтехнолог Катерина Курбангалєєва вважає, що в президентській кампанії будуть задіяні "всі ресурси і можливості, в тому числі держкорпорації і державні бізнес-структури, такі як "Газпром", "Роснефть".

Як зазначається, корпорації - це перш за все людський ресурс і географія. Так, "Росатом" об'єднує співробітників понад 350 підприємств і наукових організацій. Збутова мережа "Роснефти" охоплює 59 регіонів, розвідка і видобуток - основні нафтогазоносні регіони, включаючи Західну і Східну Сибір, Поволжя, Урал, Далекий Схід, Краснодарський край.

Співрозмовники також відзначають, що деякі держкомпанії і держкорпорації володіють ЗМІ. Наприклад, компанії "Газпром-медіа" належать НТВ, розважальний канал ТНТ, супутниковий канал "НТВ-плюс", п'ять радіостанцій, в тому числі "Ехо Москви" і "Сіті-ФМ", видавничий дім "Сім днів".

При цьому офіційно стати спонсорами кампанії президента компанії з державною участю і держкорпорації не можуть: законодавство містить заборону для структур з державною участю більше 50%. Такий внесок можливий тільки для приватного бізнесу.

Як повідомлялося, в Кремлі вирішили перетворити вибори президента 2018 року на референдум про довіру Путіну – на них не збираються йому підбирати опонентів від влади, зате хочуть домогтися найвищої в історії підтримки населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування