Артеменко підтвердив, що літав до Москви

Понеділок, 27 лютого 2017, 10:48

Народний депутат Андрій Артеменко підтвердив, що літав до Москви, але стверджує, що не узгоджував свій "мирний план" із російськими політиками.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді 27 лютого.

"Дійсно, я був у Москві, всі мої поїздки були погоджені з СБУ, але більше сказати я нічого не можу", – заявив він.

Крім того Артеменко зазначив, що не погоджував своїх позицій щодо "мирного плану" з Сергієм Льовочкіним, Юрієм Бойком чи Владиславом Сурковим.

"З паном Сурковим я ніколи не зустрічався. Пан Бойко, пан Льовочкін не мають до мирного плану відношення", – сказав Артеменко.

Депутат також зауважив, що Олег Ляшко знав про його "мирну" ініціативу, яка, за словами Артеменка, вписується в стратегію Радикальної партії.

"Ляшко мав навіть їздити зі мною по всіх заходах у США. На жаль, після того, що відбулося, наша фракція не пройшла випробування", - додав він.

Артеменко відкидає звинувачення в державній зраді і звинувачує владу в авторитаризмі.

"Мені дивно чути, що я перевищив якісь повноваження, гидко чути звинувачення у держзраді", – сказав нардеп, зазначивши, що виступати з подібними ініціативами – "входить до його повноважень згідно з законодавством".

Артеменко розкритикував Мінський формат та наголосив, що виступає за переговори щодо досягнення миру в Україні у Будапештському форматі.

Він стверджує, що його слова у газеті The New York Times були вирвані з контексту, мови про жодну "оренду" окупованого Росією Криму не було.

"Півострів не може бути переданий в оренду. Це територія України. Можемо говорити про платне використання окремих інфраструктурних об'єктів", – зазначив нардеп.

Артеменко зазначив, що вважає проголошення позаблокового статусу України кроком для врегулювання конфлікту на сході та виступив за подвійне громадянство.

"Звичайно нам потрібні зміни в Конституцію, нам потрібний новий суспільний договір. Весь цивілізований світ має можливість щодо використання подвійного громадянство. Близько 17% українців мають подвійне громадянство. Я переконаний, що близько 100 народних депутатів мають подвійне громадянство", – зазначив він.

Артеменко зазначив, що планує відвідати Вашингтон, щоб "продовжувати свою справу".

"Моє завдання – робити політичні заяви", – зазначив нардеп.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація, що депутат від радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко запропонував президенту США Дональду Трампу альтернативний план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту, який нібито передав через колишнього радника Трампа Майкла Флінна.

Повідомлялося, що "план" Артеменка передбачає виведення всіх російських військ зі східної України, а також проведення референдуму щодо того, аби передати Крим, українську територію, захоплену Росією у 2014 році, в оренду РФ терміном на 50 або 100 років.

20 лютого народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що, за його інформацією, "план Артеменка - насправді план Льовочкіна-Бойка/Суркова".

У партії "Опозиційний блок" заперечують будь-яке відношення до плану Артеменка.

Органи прокуратури розслідують провадження проти Артеменка за антидержавні дії у співпраці з РФ, не виключено, що до Верховної Ради буде внесено подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування