Савченко заявляє, що знайшла 6 бійців, яких не було у мінських списках

Вівторок, 28 лютого 2017, 10:23

Депутат Надія Савченко оприлюднила список осіб, які утримуються бойовиками в окупованій Макіївці.

Список Савченко вивісила на своїй сторінці Facebook.

"Результати поїздки в Макіївську колонію №22 24-25.02.2017р. Вдалося знайти шістьох українських воїнів та цивільних осіб, які раніше вважались безвісти зниклими", - написала вона.

У списку зеленим кольором відмічені шестеро осіб, які за словами Савченко, виявлені поза мінським списком на обмін заручників.

Одна людина відмічена помаранчевим кольором, зазначається, що ця людина відмовилась від обміну добровільно.

 
 

Савченко також оприлюднила фото людей, з якими бачилася у колонії в Макіївці. На фото не вказано, хто саме на них зображений.

 
 
 
 
 

Як відомо, 24 лютого керівник центру зі звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан і народний депутат України Надія Савченко, яка побувала раніше в полоні бойовиків і була згодом визволена з російської в'язниці, відвідали окупований Донецьк.

Савченко тоді повідомила, що відвідала дві камери, де утримуються 6 українських військовополонених, а наступного дня опублікувала список 34 українських полонених, яких вона відвідала в ОРДЛО.

Російське видання "Комсомольская правда" 26 лютого писало, що Савченко нібито заявила: "Я постріляла з ДНРівцями на навчальних стрільбах. Вони чудові хлопці. Ми цілком можемо дружити й чудово співіснувати в рамках єдиної держави". Більше того, видання цитувало нардепа так: "Краще б Україною управляв Путін, а не Порошенко".  

Служба безпеки України вже опитала Рубана й скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення. Савченко ще планують допитати.

Бойовики ОРДО після візиту  Савченко до макіївської колонії захотіли відвідати своїх полонених на підконтрольній українському уряду території.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування