Рубан писав в СБУ, що їде в ОРДЛО дивитися за квартирою тещі

Вівторок, 28 лютого 2017, 12:37

Керівник центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан у заявці до СБУ на перетин лінії зіткнення з ОРДЛО вказав метою поїдки не переговори для обміну заручників, а догляд за квартирою тещі.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська у Facebook 28 лютого.

"У пресі він обґрунтував мету поїздки переговорами про звільнення заручників, хоча у заявці на перетин була вказана зовсім інша причина – догляд за квартирою тещі", – зазначає Гітлянська.

За її словами, у понеділок під час спілкування зі співробітниками СБУ Рубан послався на статтю 63 Конституції України та не надав жодних пояснень, чому порушив порядок перетину лінії розмежування.

Таким чином координаційний центр при штабі АТО призупинив дію дозволу на перетин лінії зіткнення громадянину України Володимиру Рубану до з’ясування усіх обставин.

"Служба безпеки України вітає будь-яку допомогу у питанні звільнення наших співвітчизників, проте закликає припинити політичні спекуляції та самопіар на цій темі", – резюмується в коментарі.

Як повідомлялося, 27 лютого Рубана не пропустили через КПВВ "Мар'їнка" в Донецьк. Він заявив, що через це зірвався обмін полоненими.

Служба безпеки України скасувала дозвіл Рубана на перетин лінії зіткнення.

24 лютого керівник центру зі звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан і народний депутат України Надія Савченко, яка побувала раніше в полоні бойовиків і була згодом визволена з російської в'язниці, відвідали окупований Донецьк.

За припущенням української влади, вони перетнули лінію розмежування в невстановлених місцях.

Савченко тоді повідомила, що відвідала дві камери, де утримуються 6 українських військовополонених, а наступного дня опублікувала список 34 українських полонених, яких вона відвідала в ОРДЛО.

Після цього бойовики "ДНР" заявили, що хочуть здійснити "візит у відповідь" до Києва.

Савченко ще планують допитати з приводу її поїздки в Донецьк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News